Skip to main content

Sammen for tryggere skolevei for barn i Arendal

NAF er mer enn bare veihjelp og juridisk eller teknisk støtte. Vi bruker også store ressurser på å jobbe for tryggere veier for store og små over hele landet. I år har det vært en rekke aksjoner langs norske skoleveier, der bekymrede foreldre og skoleansatte har tatt kontakt med NAF for å få hjelp.

 

Farlig for de minste

En av disse er Moltemyr skole i Arendal, der både skolen og foreldre har uttrykt stor bekymring rundt levering av barna hver morgen.

– Vi i NAF er veldig opptatt av at alle barn skal ha en trygg og trivelig skolevei. Her på Moltemyr skole har det vært utfordringer med avlevering av barn med mye trafikkaos på morgenen. Vi har vært her for å veilede foreldre og barn når de kommer til skolen, forteller Siw Svendsen, som er leder for frivillighetsarbeidet i NAF.

– Utfordringen der har vært at foreldre kjører inn fra begge sider, stopper på vilkårlige steder i droppsonen, og rygger for å komme seg ut, samt at de kjører inn på en vei foran skolen hvor de egentlig ikke skal kjøre – og midt oppi alt dette går det 400 elever, forteller Astrid Viktil i NAF.

Takknemlig rektor

Dermed oppstår det ofte trafikkfarlige situasjoner. Rektor Terje Halland forteller at det har vært flere nestenulykker utenfor skolen. Han er glad og takknemlig for å ha fått NAF med på arbeidet for å gjøre foreldre og bilister mer obs på farlige situasjoner.

– Det er veldig kjekt å få NAF til å bistå, stråler en fornøyd rektor.

 F3A2056TRYGG LØVESTI: Leder i NAF avd. Aust-Agder, Eldar Aas, og de andre frivillige spraymalte løveføtter på gangveien for å oppfordre alle til å følge den i stedet for å ta en "snarvei" og krysse inn- og utkjøringen til droppsonen, hvor det er mye trafikk rett før skolen starter. Foto: Birte Runde.

Sammen for tryggere skolevei

I tillegg til frivillige foreldre og NAF-entusiaster, har også elevene selv bidratt med det viktige arbeidet.

– 7.klassingene startet med trafikktelling, så har vi i NAF avdeling Aust-Agder stått her hver mandag og onsdag i tre uker, sier leder for den lokale NAF-avdelingen, Eldar Aas.

– Det er mange som blir kjørt, og vi har laget egne droppsoner, så trafikken skal flyte bedre og det skal bli tryggere for barna å komme til skolen, legger Siw Svendsen til.

 
29. april 2022